Ajankohtaista

KASSANKOKOUS

Äänekosken Tehtaitten sairauskassan huhtikuun varsinainen kassankokous pidetään tiistaina 26.4.2022 klo 16:15 Majakassa (Torikatu 6, Äänekoski).

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 34 pykälässä varsinaiselle kassankokoukselle kuuluvat asiat. Tilinpäätöstä koskevat asiakirjat ovat nähtävänä sairauskassan toimistossa (Kauppakatu 19, Äänekoski) toimiston aukioloaikoina (ma – to klo 11 – 15).

**************************************************************************************

KELA TAKSIN TILAUSNUMEROT 1.1.2022 ALKAEN:

0800 414 608 Taksi Helsinki Oy

tai

0800 021 83 Menevä Oy

Vain näistä numeroista tilatuista matkoista voit saada korvauksen. Tilauspuhelu on maksuton.

Kela korvaa terveydenhuoltoon tehtyjä matkoja, jos matka on tehty sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi. Yleensä matka korvataan edullisimman matkustustavan mukaan. Voit saada korvauksen taksimatkasta, jos et voi terveydentilasi vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai jos julkisia kulkuneuvoja ei ole käytettävissä

_______________________________________________________________

v. 2022 sairauskassan toimisto on poikkeuksellisesti suljettu seuraavina päivinä:

14.4.2022 ja 23.6.2022

_______________________________________________________________

Sairauskassan kassankokouksessa huhtikuussa 2019 päätetty sääntömuutos perheenjäsenten siirtämisestä Kelan vastuulle astuu voimaan 1.8.2019. Sääntömuutoksen jälkeen apteekit laskuttavat sairausvakuutuslain mukaisen korvauksen suoraan Kelalta.

Huom! Sairauskassan maksamiin perheenjäsenten lisäetukorvauksiin muutos ei vaikuta, korvaukset sääntöjen mukaan kuten aiemminkin.

Päivärahaetuudet maksetaan 1.1.2019 alkaen keskitetysti Kelasta. Muutos koskee sairauspäivärahoja, vanhempainpäivärahoja ja erityishoitorahaa. Muutoksella ei ole vaikutusta kassan ratkaisutyöhön. Työpaikkakassa huolehtii edelleen myös sairaanhoitokorvausten ja lääkekorvausten maksamisesta asiakkaalle.

Kelan korvaamat taksimatkat:

1.7.2018 alkaen kaikki Kelan korvaamat taksimatkat pitää tilata Kelan alueelliselta sopimuskumppanilta. Muulla tavoin tilatusta taksimatkasta ei voi saada korvausta.

Sairauskassan jäsenmaksu nousee:

1.3.2018 alkaen sairauskassan jäsenmaksu nousee. Sen jälkeen työssä olevien jäsenmaksu on 1,5 % ennakkoperintälain alaisesta palkasta ja eläkeläisten jäsenmaksu 1,7 % eläketulosta. Korotus nostaa jäsenmaksun määrää 2 euroa jokaista ansaittua 1000 euroa kohden.

1.10.2017 alkaen maksat saamasi hoidon kokonaan fysioterapeutille / hierojalle ja haet korvauksen sairauskassasta.

Sairauskassa ei korvaa vuoden 2016 alusta perittävää lääkkeiden alkuomavastuuta. Alkuomavastuun täyttymisen jälkeen sairausvakuutuslain mukaan korvattavat lääkkeet korvataan kokonaan.

Työsuhteen päättyessä, sairauskassan jäsenyys jatkuu vain säännöissä olevilla edellytyksillä. Saatuasi irtisanomisilmoituksen ota yhteyttä sairauskassan toimistoon.